Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

Γενικά αίθριος προβλέπεται την Κυριακή ο καιρός. Βαθμιαία θα επικρατήσουν νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι, ενώ αναμένεται περαιτέρω μικρή άνοδος της θερμοκρασίας ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός θα σημειωθεί νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά, τοπικά ισχυρός στα βόρεια.

 Αναλυτικότερα, στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι
νοτιοανατολικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 14°C. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ που γρήγορα θα γίνουν νότιοι νοτιοανατολικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02 (μείον 02) έως 10°C.

 Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη παρουσιάζονται τοπικές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -04 (μείον 4) έως 10°C. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά θα κυμανθεί από -12 (μείον 12) έως 06°C.

 Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις αυξημένες στα βόρεια όπου ενδέχεται από το βράδυ να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02 (μείον 2) έως 14°C. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός παρουσιάζεται γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -03 (μείον 3) έως 15°C. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 Στις Κυκλάδες και την Κρήτη και κυρίως στα ανατολικά αναμένονται πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς βροχές τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 που βαθμιαία στα δυτικά θα γίνουν νότιοι μέχρι 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 13°C

 Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός παρουσιάζεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 13°C. Στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: