Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Κυρία Μέρκελ το ξέρετε το Κούγκι?

Χρύσα Ταβουλάρη
Χρύσα Ταβουλάρη
Όπου κι αν σταθώ βλέπω πληγωμένους Έλληνες, όχι από τη πείνα, όχι από την ανεργία, όχι από την ανέχεια, βλέπω πληγωμένους Έλληνες γιατί κάποιοι τους εξευτέλισαν, κάποιοι συνεχίζουν να τους εξευτελίζουν, κάποιοι χτυπούν το φιλότιμο του Έλληνα, χτυπούν την αξιοπρέπεια του.

Κάποιοι ξέχασαν ότι οι φτωχοί και αγροίκοι Έλληνες όταν απειλήθηκαν δεν φοβήθηκαν ούτε τη φτώχεια ούτε την ανέχεια και εξευτέλισαν τους παππούδες και τους πατεράδες τους όταν προσπάθησαν να το παίξουν ηγήτορες του κόσμου.
Οι Έλληνες είμαστε ιδιαίτερος λαός. Τρελός; Μπορεί.
Πάντως έτσι επιβιώσαμε παρόλα τα λάθη και τις υπερβολές μας. Κι ας προσέξουν οι Μέρκελ ολόκληρης της Ευρώπης που μας λοιδορούν, μας ειρωνεύονται, μας απειλούν. Κάποιος πρέπει να τους πει ότι στην Ελλάδα υπήρχε κι ένα Κούγκι, κάποιος πρέπει να τους πει και σε αυτούς και στους... Ευρωπαίους της πολιτικής μας ηγεσίας, ότι δεν διστάζουμε όταν μας απειλούν ευθέως να βάλουμε «φωτιά στην πυριτιδαποθήκη».
Ας προσέξουν λοιπόν γιατί η Ελλάδα και οι χώρες του νότου μπορεί να γίνουν η πυριτιδαποθήκη ολόκληρης της Ευρώπης -να την οδηγήσει σε γενικευμένη χρεοκοπία- με ή χωρίς PSI με ή χωρίς δανειακή, με ή χωρίς επίσημη πτώχευση, με ή χωρίς ευρώ.

Πηγή 24h.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: