Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Πού καταργούν το ΙΚΑ;

Αναστάτωση και αγανάκτηση προκαλούν στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ της βορειοδυτικής και περαστικής Θεσσαλονίκης το προσχέδιο απόφασης για επικείμενη κατάργηση του ΙΚΑ Σταυρούπολης και μεταφορά του στο ΙΚΑ Ευόσμου.Μια τεράστια περιοχή 150.000 κατοίκων, που ταλαιπωρείται για δεκαετίες αφού εξυπηρετείται...
από 4 διαφορετικά Υποκαταστήματα (Νεάπολης, Πύλης Αξιού, Ευόσμου και Σταυρούπολης), σε άλλα για διοικητικά θέματα και σε άλλα για υγιεινομικές υπηρεσίες, θα αναγκαστεί να ταλαιπωρηθεί και να επιβαρυνθεί οικονομικά ακόμη περισσότερο.
Η θέση του ΙΚΑ Ευόσμου είναι χωροταξικά άστοχη και η πρόσβαση σ’αυτό είναι πρακτικά χρονοβόρα και δύσκολη με οικονομική επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους, που ανήκουν στα ασθενέστερα στρώματα του πληθυσμού.
Ο Δήμος Παύλου Μελά έχει να προτείνει  μεγάλους χώρους  με χαμηλό ενοίκιο στον κεντρικό άξονα της πόλης (οδός Λαγκαδά) που εξυπηρετεί τους κατοίκους του Δήμου αλλά και των δεκάδων περιοχών-χωριών της περαστικής Θεσσαλονίκης, που εξυπηρετούνται από το ΙΚΑ Σταυρούπολης.
«Δεν πρόκειται να δεχτούμε καμία συμπεριφορά απαξίωσης και διάκρισης. Η ταλαιπωρία των πολιτών του Δήμου αφορά την Δημοτική Αρχή και θα αντιδράσουμε με όλες μας τις δυνάμεις» δήλωσε ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος.
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: