Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Μήνυμα αλληλεγγύης στην Ελλάδα από τη Μελβούρνη


Τη μορφή εκδήλωσης αλληλεγγύης προς τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό πήρε το διήμερο «Γλέντι» που έγινε στο κέντρο της Μελβούρνης στο πλαίσιο του μεγάλου Ελληνοαυστραλιανού φεστιβάλ «Αντίποδες».
«Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στα αδέλφια μας στην Ελλάδα ότι είμαστε εδώ τους νοιαζόμαστε, πονάμε μαζί τους, τους στηρίζουμε και κάνουμε ότι μπορούμε για να τους συμπαρασταθούμε», τόνισε ο...
πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλης Παπαστεργιάδης. Δεκάδες χιλιάδες ο κόσμος στην εκδήλωση, πολλοί από τους οποίους δεν ήταν Έλληνες.
Το τεράστιο σύνθημα στην κεντρική σκηνή τα έλεγε όλα: «We support Greece» (Στηρίζουμε την Ελλάδα). Πολύς ο κόσμος, πολλοί και οι πολιτικοί δεν χρειάστηκε ιδιαίτερη προσπάθεια για να υιοθετηθεί από όλους το σύνθημα! Από την πρωθυπουργό της Αυστραλίας, Τζούλια Γκίλαρντ και τον αρχηγό της αντιπολίτευσης Τόνι 'Αμποτ όλοι εξέφρασαν την συμπαράστασή τους προς την Ελλάδα αλλά και την πίστη τους πως πιστεύουν πως ο ελληνικός λαός θα βρει και τους τρόπους και την δύναμη να ξεπεράσει τις δυσκολίες του.
Αυτό ήταν εξάλλου και το σύνθημα του πρωτοσέλιδου του "Νέου Κόσμου" που έγινε χιλιάδες αφίσες, αυτοκόλλητα και κονκάρδες: I Believe in Greece (Πιστεύω στους Έλληνες).
Πρώτοι - πρώτοι ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Τόνι 'Αμποτ και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Βικτώριας, Πίτερ Ράϊαν (ανάμεσα σε πολλές χιλιάδες) έσπευσαν να φωτογραφηθούν με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας και να βάλουν το σχετικό αυτοκόλλητο στο πέτο τους. Από την εξέδρα η πρωθυπουργός Γκίλαρντ, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Τόνι 'Αμποτ, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Βικτώριας, Πίτερ Ράϊαν, ο αρχηγός του Εργατικού κόμματος, Ντανιελ 'Αντριους και ο δήμαρχος Μελβούρνης Ρόμπερτ Ντόϊλ τόνισαν την ανάγκη να στηριχθεί η Ελλάδα.
Το γιατί το εξήγησαν ιδιαίτερα πειστικά ο κ. Παπαστεργιάδης, η γενική πρόξενος της Ελλάδας Ελένη Λιανίδου και ο Επίσκοπος Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ.
Φυσικά μπροστά σ' αυτή την κοσμοσυρροή αλλά και την έντονη παρουσία του συνθήματος «I Believe in Greece» αναπόφευκτο ήταν να μεταφερθεί το σύνθημα (και το κλίμα) και από τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης.
Η μεγάλης κυκλοφορίας κυριακάτικη εφημερίδα The Age έκανε πάντως και το σχετικό της λογοπαίγνιο στην πρώτη της σελίδα. Αναφερόμενη στην κρίση για την πρωθυπουργία (λίγες ώρες πριν την ψηφοφορία για την ηγεσία του Εργατικού κόμματος μεταξύ Γκίλαρντ και Ραντ) αλλά «παίζοντας» και με την ελληνική κρίση και έχοντας μια φωτογραφία της πρωθυπουργού Τζούλια Γκίλαρντ και του αρχηγού της αντιπολίτευσης Τόνι 'Αμποτ έχει για τίτλο: «Κρίση; Ποια κρίση; Στην Λόνσντεϊλ Στρει γλεντάνε α-λα ελληνικά!».

Δεν υπάρχουν σχόλια: