Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

σε Κούρεμα για όλους τους ιδιώτες κατόχους ομολόγων


Οριζόντιο θα είναι το κούρεμα των ιδιωτών κατόχων ελληνικών κρατικών ομολόγων καθώς όπως διευκρίνισε χθες ο υπουργός οικονομικών θα αντιμετωπισθούν όλοι σε πρώτη φάση με ενιαίο τρόπο.
Αυτό σημαίνει ότι θα υποστούν μείωση κατά...
53,5% σε επίπεδο ονομαστικής αξίας ακόμη και όσοι μικροεπενδυτές διατηρούν ομόλογα ονομαστικής αξίας χαμηλότερης των 100 χιλ ευρώ τα οποία μάλιστα αγόρασαν πρωτογενώς.
Όπως διευκρίνισε ο κ. Βενιζέλος αυτό γίνεται για να υπάρξει απόλυτα ισότιμοι μεταχείριση των κατόχων ομολόγων σε εσωτερικό και εξωτερικό και να μην δοθούν λαβές για δικαστικές απαιτήσεις.
Ο υπουργός πάντως υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει ειδική αντιμετώπιση σε δεύτερη φάση, για κατηγορίες πολιτών που κατέχουν ομόλογα και πρέπει να προστατευθούν. Ο υπουργός δεν διευκρίνισε τους ειδικούς μηχανισμούς προστασίας στους οποίους αναφέρθηκε, υπονόησε όμως ότι θα υπάρξει μέριμνα για όσους έχουν ομόλογα ονομαστικής αξίας ως 100 χιλ ευρώ.
Σημείωσε δε ότι αυτοί αποτελούν και την συντριπτική πλειοψηφία των φυσικών προσώπων που έχουν ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς είναι οι 9.500 από τις 11.000.

Δεν υπάρχουν σχόλια: