Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Αποτοξίνωση και ενίσχυση του μεταβολισμού

Η Άνοιξη είναι προ των πυλών. Μην σας ξεγελάει το πολύ κρύο, είναι θέμα χρόνου να αρχίσει η νέα εποχή που θέλει λιγότερα ρούχα και πιο όμορφα σώματα. Φροντίστε από τώρα να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα με το οποίο θα απαλλαγείτε από περιττά κιλά και λίπος, θα αποτοξινωθείτε και θα ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας ώστε να νιώσετε πιο δυνατή.
Τα βήματα είναι απλά:

Όχι στην τακτική της πείνας

Το μυστικό για την αποτοξίνωση είναι να μην παραλείπετε γεύματα – ο μεταβολισμός σας χρειάζεται κάθε τόσο τροφή για να λειτουργεί.

Μπορείτε άνετα να τρώτε απεριόριστα λαχανικά, προσπαθήστε να τρώτε τουλάχιστον 2 μερίδες φρούτα την ημέρα και μη νομίζετε ότι πρέπει να τρέφεστε μόνο με ωμές τροφές.

Για να λειτουργεί σωστά ο οργανισμός χρειάζεται να προσθέσετε στη διατροφή μαγειρεμένο κρέας, ψάρι και σύνθετους υδατάνθρακες, όπως καστανό ρύζι.

Εάν πίνετε συνήθως πολλή καφεΐνη, η σταδιακή της μείωση σε διάστημα 2 ημερών θα σας φανεί πιο ήπια. Εάν συνήθως καταναλώνετε πάνω από 2 φλιτζάνια καφέ, τσάι ή αναψυκτικά τύπου κόλα την ημέρα, μειώστε τα σε 1 φλιτζάνι την ημέρα τις πρώτες 2-3 ημέρες της αποτοξίνωσης. Πίνετε τα με φαγητό και όχι μετά τις 2 μ.μ. Την τρίτη ημέρα προσπαθήστε να το κόψετε εντελώς.

Ένα άλλο καλό σημείο έναρξης είναι να πίνετε περίπου 2 λίτρα νερό την ημέρα. Εάν φαίνεται τόσο δύσκολο να πίνετε τόσο νερό, αναμείξτε το με λίγο φρέσκο χυμό μήλου τις πρώτες 2 ημέρες. Με αυτόν τον τρόπο ο οργανισμός θα απορροφήσει τα υγρά και θα νιώσετε γρήγορα το αίσθημα του κορεσμού.

Ωστόσο, υπάρχει το ενδεχόμενο οι πονοκέφαλοι, η ναυτία και το πρήξιμο να συνεχιστούν όπως και το αίσθημα κούρασης και νεύρων. Μη λυγίσετε, συνεχίστε το πρόγραμμα και τα συμπτώματα θα υποχωρήσουν σε μια-δύο μέρες.


Μακριά από τα σνακ


Οι κατεργασμένοι υδατάνθρακες και τα πρόσθετα σάκχαρα είναι εκτός λίστας, πράγμα που σημαίνει πως ό,τι θεωρούσατε μέχρι τώρα λιχουδιά απαγορεύεται.

Μείνετε μακριά από σοκολάτες, γλυκά, κέικ, μπισκότα, ζυμαρικά, δημητριακά και ανθρακούχα αναψυκτικά.

Τα γαλακτοκομικά είναι πιο δύσκολα να χωνευτούν, γι’ αυτό αν τα αποφύγετε, θα διπλασιαστεί η προσπάθεια αποτοξίνωσης.

Εξαίρεση αποτελεί το ζωντανό γιαούρτι, που επιτρέπεται, αλλά αποφύγετε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τα τυριά.

Οποιαδήποτε ανθυγιεινά λιπαρά, που σημαίνει όχι πατατάκια, τηγανητά φαγητά, μαγιονέζα και κόκκινο κρέας.


Περισσότερη ενέργεια


Η αποτοξίνωση δεν έχει να κάνει μόνο με το τι τρώτε – η δραστηριότητα θα δώσει επιπλέον ώθηση στο μεταβολισμό.

Το σώμα δουλεύει σκληρά για να πετύχει την επανόρθωση και να ανανεωθεί, γι’ αυτό κάντε την προσπάθειά σας ήρεμα. Τώρα είναι η ώρα να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα έντονης άσκησης.

Προτιμήστε το γρήγορο περπάτημα, ιδανικά πριν από το πρωινό, αυξάνοντας τον καρδιακό παλμό για 20 λεπτά: θα ενισχύσετε το μεταβολισμό σου πριν αρχίσετε να καταναλώνετε τις θερμίδες της ημέρας και θα αυξήσετε την ικανότητα του οργανισμού να καίει το αποθηκευμένο λίπος.

Προσθέστε διαλείμματα άσκησης κάθε μία ώρα στη διάρκεια της ημέρας. Χρησιμοποιήστε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ, κάντε μια βόλτα στα μαγαζιά στο μεσημεριανό διάλειμμα, τρέξτε ως τη στάση του λεωφορείου ή κάντε τις δουλειές του σπιτιού με μεγαλύτερη ένταση.

Κάντε γιόγκα. Κάποιες στάσεις της προάγουν τη ροή οξυγόνου και ενέργειας στο σώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: