Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Μπαράζ παραιτήσεων στο ΠΑΣΟΚ!

Μπαράζ παραιτήσεων παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στο ΠΑΣΟΚ. Οι τελευταίες απώλειες για την ΚΟ του κόμματος είναι οι βουλευτές Πέμυ Ζούνη και Δημήτρης Βαρβαρίκος, που υπέβαλαν την παραίτησή τους. Παρά την κομματική πειθαρχία που ζήτησαν
από τους βουλευτές τους τόσο ο Γ. Παπανδρέου όσο και ο Α. Σαμαράς, αλλά και την αποχώρηση του ΛΑΟΣ από την κυβέρνηση, οι βουλευτές των δύο κομμάτων φαίνεται πως δεν "συμμορφώνονται".

Πρώτη επιλαχούσα για τη θέση της κ. Ζούνη είναι η κ. Άννα Βαγενά, ενώ για τον βουλευτή Ζακύνθου Βαρβαρίκο, πρώτη επιλαχούσα είναι η Μαρία Κλαβιανού.

Σε τεντωμένο σκοινί ισορροπεί η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, καθώς και την Παρασκευή δύο ακόμα βουλευτές, η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μ. Ξενογιαννακοπούλου και ο βουλευτής Άρτας Π. Στασινός, παραιτήθηκαν. Το Σάββατο πολλοί βουλευτές εξαπέλυσαν σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης στη συνεδρίαση της ΚΟ.Ποιοι λένε "όχι" στη νέα δανειακή σύμβαση

Διχασμένη παρουσιάζεται η "ενωμένη" κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για τα νέα σκληρά μέτρα και τη νέα δανειακή σύμβαση, που αναμένεται να ψηφισουν την Κυριακή. Μέχρι στιγμής έξι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν τα νέα μέτρα. Οι βουλευτές είναι οι Χρήστος Ζώης (Λάρισας), Δημήτρης Σταμάτης (Αιτωλοακαρνανίας), Μαργαρίτης Τζίμας (Δράμας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος (Εύβοιας), ο Γιώργος Βαγιωνάς (Χαλκιδικής) και ο Παναγιώτης Μελάς (Α’ Πειραιώς).

Από πλευράς ΠΑΣΟΚ,  την απόφασή τους να μην ψηφίσουν τα νέα μέτρα ανακοίνωσαν ο βουλευτής Τρικάλων, Χρ. Μαγκούφης, ο βουλευτής Ηρακλείου, Γ. Μιχελογιαννάκης, καθώς και ο βουλευτής Ξάνθης Μάντατζη Τσετίν. Ο βουλευτής Δωδεκανήσου, Ν. Ζωίδης, ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί σε περίπτωση που ψηφιστεί η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά, ενώ και η ανεξάρτητη βουλευτής, Μ. Αποστολάκη, ανακοίνωσε ότι δεν θα ψηφίσει τα νέα μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: